Spretigheter.

2013-07-28 12:03:06 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Men hej i sommarvärmen! jag och mamma har precis kommit hem efter en mil i den soligaste solen som denna sommar har skådat! Jag är nu en sommarlovsfirare igen, för nu har jag jobbat färdigt för säsongen på mitt jobb.

En god sak jag åt i veckan var denna pannkaka med keso, blåbär, hallon och annat bra.



När jag kom hem i fredags efter sista dagen skrubbade jag bort all smuts från kroppen, och när jag var helt ren firade vi med räkor. Bra fredag.



Idag fyller min moderliga stamcell år, och därför hade vi grillafton hemma hos oss igår med diverse släktingar.
Och genast inser jag att temat för detta spretiga inlägg nog blir mat. OBS! God mat.











Nu håller jag på att packa, för i natt åker jag över till Visby och någon dator tänker jag faktiskt inte ta med mig. Håll till godo, värsta bästa Gotlandsinlägget kommer när jag är hemma igen :))) :)))
 

I Stockholmsformat

2013-07-22 22:09:05 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Johan kom från Stockholm för att hänga ute vid Gumsholmen, fiska och gå på äventyr bland svamp, bävergnag och annat bra. Lite Göteborg hos mig, i Stockholmsformat.

 



 
 Det var mysigt. Och soligt. Och inte så jättegenerös fiskutdelning, men det var nog bara för att jag hade sagt åt firrefiskarna att inte äta så många drag, så att de hinner växa sig lite stora och så.

Nu jobbar jag min sista vecka och på söndag åker jag över till Gotland för att odla fräknar och annat bra.
 

 
 


 

 
 

Bara lite sommar

2013-07-10 17:49:22 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Sommaren fortsätter och ingenting särskilt revolutionerande händer. Jag jobbar på dagarna, solar när sol finns och odlar fräknar mest hela tiden.

En dag åkte jag ner och badade i en vik med syskonen, då såg det ut ungefär såhär: 

En annan dag, närmare bestämt i förrgår, lyssnade jag på värvet-intervjuer och tog en lång långpromenad efter jobbet. För att lyssna på syrsor och lukta på blommor och så. Då såg det ut ungefär såhär:


 




 
 
 
 

twist & tango

2013-07-07 00:17:13 Allmänt
» Kommentarer(0) «


När jag hade tröttnat på att sola idag tog jag och modern bilen till stan för att kika på kläder. Jag har lite av ett köpstopp i sommar, men var tvungen att häva det för en eftermiddag eftersom det var över 70% rea på kläder från twist & tango.  Kunde liksom inte låta bli. Av mamma fick jag ett par nya shorts eftersom mina gamla mest bestod av ett enda hål.

 
 
När jag kom hem kokade jag min allra första musselsoppa. Det blev (citat från storebror) "så jäkla gott".



Åts tillsammans med vitlöksbröd och vin. (Som för övrigt var en present från den här mannen. )


När klockan närmade sig 22.30 och sommarvärmen lagt sig och maten sjunkit  stack jag och coachbrorsan ut och sprang igen. Gick väldigt mycket bättre än igår faktiskt. Före-bild finns här nedan, efter-bild finns här

 
 
Nu skall jag avsluta en helt perfekt lördag med denna film. Bara för att det verkar vara så himla ärlig och fin och kärlekig och sånt.

 

sol sol sol

2013-07-06 13:00:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Så himla fint med helg efter min första jobbvecka för sommaren, att det är supermegasoligt ute gör det om möjligt ännu finare. Dagens första timmar har jag legat på taket i solen. Så himla, himla skönt.



  
 

En fredag

2013-07-05 21:50:18 Allmänt
» Kommentarer(0) «



Hej hallå! Här sitter jag och pustar ut lite efter en kort löptur med brodern som fick löpgenerna från min maratonspringande förfader. Typisk jobbig grej att göra en fredagskväll, men så himla värt!

De allra flesta av mina vakna timmar har jag spenderat på jobbet, skrattat åt Johannes som trimmat sig helt gräsig, druckit kaffe vid prästgården med pensionärer, planterat blommor, plockat undan i kyrkan och rensat ogräs. Sen fick vi en smörgåstårta också. Lagom jättegott på en fredag.

 


 
 

.. och så kom månaden då jag blev sådär sommarjobbig

2013-07-02 21:36:26 Allmänt
» Kommentarer(0) «


... först lite smått från helgen:
 




metade fiskar, åt jordgubbar, badade och gjorde andra sommarloviga saker (typ som att odla myggbett) på världens finaste holme.


Och nu... tänkte jag att ni skulle få hänga med mina fötter under mina första dagar för säsongen på mitt sommarjobb. Att fota fötter är bästa smygfotomotivet nämligen.



06:00 Frukost i någon form hamnar i magen.


06:51 Öppnar ytterdörren och möter en ganska fin morgon.

Färdmedel till jobbet kan variera beroende på vem man frågar. Frågar man mig så tar jag en röd cykel (annan färg går också bra), frågar man Johannes så tar han ungefär dubbelt så många hjul.
Sen jobbar jag till 16:00. 

Vad jag gör?
Exempelvis så rensar jag ett par hundra skötselgravar..


kör golfbil


vattnar

rensar ogräs



... och har rast!