Hej torsdag!

2012-08-30 14:09:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


En dag utan föreläsningar, men trots det så har jag haft fullt upp :)
Började dagen med att kliva upp när klockan ringde i åttasnåret och gick sedan raka vägen till badrummet där min hårfärg väntade. Jag är så himla, himla trött på min utväxt och mitt supersommarblekta hår och i morse tog jag äntligen tag i saken. Samma färg som jag har använt de senaste fyra-fem färgningarna och som jag trivs i så himla bra. Den som uppfann skumfärgning är för övrigt en riktig hjälte. Så himla lätt


Gjorde ett försök till före- och efterbilder. Nöjd blev jag, riktigt nöjd! Solen hade verkligen förstört färgen innan!
 
 
Jag är så glad att jag skrev den där listan med saker som jag behövde i lägenheten (yes, hårfärgen fanns med på listan) och i morse kunde jag äntligen bota min äggabstinens. Inköpslistan, vilken fantastisk uppfinning! Hela mitt kylskåp är nu invaderat av garant-produkter :)
 
Under tiden som färgen satt i håret fixade jag en riktigt mumsig frukost som jag hann med att äta upp också.
Tvättat har jag också hunnit med, handdukar och kläder, så nu är både lägenheten och kläderna rena :)









mmmmm... mmmmm... mmmmm...


 
 
Resterande tid av förmidddagen har jag ägnat åt en skoluppgift som handlade om att diskutera om ett par bilder. Tandbilder givetvis, främst från operationer. Nu är en inskickad och klar! :)

Ikväll fortsätter nollningen!
 
 










Hej onsdag!

2012-08-29 22:49:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag har haft så mycket för mig de senaste dagarna att jag inte riktigt har hunnit med att kika in här.
Men nu sitter jag här, sniffar lite i luften för att känna doften av en nystädad lägenhet.
Sedan jag skrev här förra gången så är det största som har hänt att jag har tagit mitt första steg på Göteborgs Universitet. Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin, instutionen för odontologi. Fint va?
Det är stort som tusan, jag går vilse hela tiden och så många dörrar att man får svindel av bara tanken.
Någonting som jag till en början blev lite förvånad över är sjukhuskänslan som finns i alla korridorer. Steril miljö och människor med väldigt vita kläder. I huset där jag mestadels pluggar, Odontologen, finns en vanlig tandläkarmottagning också dit patienter kommer på undersökningar. I rummen där jag kommer göra mina praktiska övningar ser precis ut som vilken klinik som helst. Jag blev lite skraj först, sjukhus är inte det bästa stället jag vet, men sen kändes det.. väldigt bra! Om cirkus två veckor skall jag för första gången själv ut på praktik på en klinik i Göteborg i två dagar. Med scrubs. Och den vita rocken. WOOOOW!
 
Idag hade jag den första riktiga föreläsningen, tandläkaren i sitt sammanhang, som handlade om hur man namnger tänderna och munnens delar, med mera. Mycket intressant. Jag tror att sättet som denna utbildning är uppbyggd på, en blandning mellan teori och praktiska övningar, är perfekt för mig. Jag trivs, åh vad jag trivs.

Nu har jag ju faktiskt också bott hemifrån i en hel vecka! Under veckan har jag kommit fram till vad som jag tycker fattas i lägenheten och när jag har kommit på någonting så har jag skrivit ner det på en lista. Efter en liten tupplur efter skolan så tog jag sedan denna lista, och adderade "lite" mat, och tog vagnen till Nordstan och handlade på diverse affärer och det nyöppnade Hemköp!

I morgon har jag faktiskt ingen skola, men jag har en uppgift att göra och föreläsningsanteckningar som skall renskrivas. På kvällen fortsätter nollningen med ett såkallat FADDERRALLY. Vet inte riktigt vad det innebär, så det känns ju faktiskt väldigt spännande.
 
Nu kommer bilderna, för även om jag inte har skrivit så har telefonen varit i högsta hugg!
 


Oklart vilken dag detta var, men jag bestämde mig faktiskt för att skurva ihop min lampa... Vilket projekt.



Men till slut, efter många om och men, stod lampan där den skulle. Jag vs ikea-lampa, 1-0



Min tid på universitetet började med grötfrukost i studentföreningens hus Munhålan, den tillhörande morgonsupen blev dock av mig odrucken.


Det här fotot tog jag när jag satt och väntade på Adam, jag skulle äntligen få se hans lägenhet och bli bjuden på kvällsmat. Mysig kväll hos mysig kille, trots att jag somnade när han var på disk-äventyr.



Vi kan kalla detta ett smygfoto. Detta var ingen föreläsning, utan en samling för allmän information.



Det finns väldigt många fördelar med min utbildning, detta är en av dem. Fick en gottepåse av Colgate.



Vädret i Göteborg är varierade, varmare än i Gävleområdet (baserat på väderrelaterade facebook-inlägg) men en hel del regn.

NOLLNING!



Nollningen fortsatte, eller startade rent officiellt, med en nollekamp. Här var det i slutet av kvällen och flertalet tävlingar fadderlag emellan var redan avgjorda. Jag kan här med titulera mig som världsmästare i att stoppa in marshmallows i munnen och säga ord på latin, blev delad etta eftersom påsen med marshmallows tog slut :) Priset jag vann för min insats var en tokfin Sahlgrenska akademin-tygpåse.







Har hittat alternativa vägar hem, denna går förbi Ullevi, Liseberg mm mm.



Idag sken solen riktigt varmt och termometern visade säkert över 20 grader.



Shoppning i Nordstan på jakt efter saker som saknas i badrum, skafferi och kylskåp.





Dagens styrketräning blev att bära hem dessa påsar. HU!








Min allra första kurslitteratur som jag köpte begangnad men väldigt, väldigt, fräsch av en äldreterminare. Resterande böcker för denna termin skall jag nog köpa snart på Adlibris.




















 

Saknar mina fina!

2012-08-26 14:51:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Trots att jag har det jättebra här borta kan jag inte låta bli att sakna en hel massa vänner där hemma..





























.. och SJÄLVKLART kan man med ord inte beskriva hur mycket jag saknar min fina, underbara, otroliga familj och släkt!
 

Åh, vilken kväll!

2012-08-26 14:24:00 Kompishäng
» Kommentarer(0) «


Gårdagskvällen var underbar. Alltså verkligen. UNDERBAR!
På schemat stod alltså stadsvandring och pubrunda, vars rutt dock ändrades drastiskt under kvällen pågrund av, kanske mitt livs värsta, regnväder. "Välkommen till Göteborg, detta är stadens väder!" var en kommentar som jag fick höra åtskilliga gånger. Under kvällen var jag en av sällskapets yngsta deltagare, vilket skulle kunna ha ställt till med en hel del problem eftersom i alla fall kvällens sista ställe hade 20 års gräns. Men jag såg inte skymten av något problem, vi var ju ett sällskap liksom.
 
Det känns inte som att jag träffade dessa människor för första gången i torsdags, utan att jag snarare träffade dem för första gången för flera månader sedan. Jag har fått ett så varmt välkomnande, det är med kärlek som vi har lärt känna varandra. En stor anledning till detta är nog förmodligen att vi alla sitter i lite samma sits. Jag trivs otroligt bra tillsammans med mina nya vänner, jag älskade stämningen som var igår under vår tur på stadens pubar. Gemensap. Kärlek. Värme. Det är med ett leende på läpparna som jag ser fram emot mina fem år tillsammans med dessa fina människor (om det första intrycket stämmer, vill säga..) ! Något som är ännu roligare är att jag hittills bara har träffat kanske hälften av mina blivande klasskamrater, vi har under de gångna aktiviteterna varit en relativt reducerad skara.

Vi avslutade kvällen ganska tidigt, på utestället Villan, ett fantastiskt ställe där vi satt och myste i den otroliga miljön i flera, flera timmar. När vi skulle åka hemåt, alla åt sina olika håll pratade jag och mina nyfunna tjejkompisar ihop oss så att vi kunde åka samma vagn, så att ingen slapp gå ensam. Skönt tyckte jag.
 
I morgon väntas min allra första dag i skolan, lite nervöst såklart. Skall möta upp ett par vänner vid hållplatsen så att vi tillsammans kan gå till Munhålan och äta grötfrukost med alla andra innan vi för första gången tar vårt första steg genom universitetets dörrar.

Sådärja, så långt det blev! Här nedan följer en liten bildbomb från gårdagen, NJUT!



Kvällen började klockan 18 vid Poseidon, dit skulle det vara lätt att hitta... HEHE!
Kikade på spårvagnskartan hemma och fick fram vilken hållplats jag skulle gå av vid, sen skulle jag bara behöva gå en minibit, med min kartfunktion i telefonen skulle det ju vara lätt som en plätt. OM JAG INTE HADE GLÖMT ATT BYTA FRÅN BIL-ALTERNATIVET TILL GÅ-ALTERNATIVET.
Jag insåg efter 30 sekunder att min telefon hade fel, frågade istället en förbipasserande och hej och hå, jag behövde ju bara gå rakt fram. I 3 min. Kom fram 17.57 och kände mig som en vinnare. :) :) JAG HADE JU KOMMIT RÄTT! (Under dessa 3 min hann det ringa en dam från Radiotjänst och frågat varför jag inte betalat tv-avgift, TV-AVGIFT??. Berättade att jag nyss flyttat och att jag inte hade ägnat en tanke åt det. Inga problem tyckte hon, hon skulle nu skicka mig en räkning så var det inga problem med det. )















Att dela en fantastiskt god salamipizza var, förutom en alldeles utmärkt mängd mat, även ett bra alternativ för plånboken.


























*







Villan erbjöd det mesta: trevlig personal, underbart läge.. och en gladiatorgrej!






























Hej Kviberg

2012-08-25 15:07:00 Kviberg
» Kommentarer(1) «


Efter frukosten snörade jag på mig skorna, tog en sväng förbi soprummet och hittade en miljon tusen kompostpåsar! Det var alltså i själva soprummet som påsarna gömde sig för mig.
 
Sedan gav jag mig ut på en liten upptäcksfärd


































Det blev en ganska kort upptäcksfärd denna gång, men det kommer nog att bli många, många fler.
Nu skall jag fixa ordning lite i lägenheten, sedan skall jag bege mig till Götaplatsen, ikväll vankas stadsvandring och pubrunda! :)


Lördagsmys

2012-08-25 14:55:00 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «




Idag började jag dagen med lite frukostmys framför TVn

Munhålans studentförening och institutionen för odontologis traditionsenliga kollo

2012-08-24 20:24:00 Nollning o. andra aktiviteter
» Kommentarer(0) «


 
Nu har jag satt mig till ro och tänker göra det omöjliga:
Sammanfatta en fantastiskt fin upplevelse med ord och bild så att ni på något sätt kan få ett hum om hur fint det faktiskt var :)
 
Kollot, som det så fint kallas, ägde rum på en gård cirkus tio mil från centrala Göteborg.
 


Efter att vi kommit fram till Klostergården och packar upp våra saker i stugorna var det dags för 5-kamp






Solen sken, havet var salt och på himlen dansade molntussarna



Vi hittade motljus






Jag har börjat utveckla en kärlek till västkusten






















Redo för min första sittning som tandläkarstudent




.. som förutom en trerätters middag också innehöll underhållning! :)
 
 
 
 
 


PS: Har uppdaterat inlägget om min lägenhet som finns en bit ner lite grann.

Mmmmmm....

2012-08-24 17:00:00 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Jag vet inte om det beror på att jag ätit sedan frukost eller att jag är en utomordentlig kock, men den här pastagratängen med bacon och broccoli var jääättegod :) :)

Snart kommer ett inlägg om mitt senaste, underbara dygn!

Efter att jag kom hem har jag ringt lite samtal, till nära och kära och till trygg-hansa. Min telefonrädsla är som bortblåst :)


Premiär!

2012-08-22 15:44:00 Kviberg
» Kommentarer(0) «


Nu har jag gjort min premiärhandling och oh så lätt det gick att hitta en mataffär :) med lite Google här hemma och sedan iphonens gps-funktion (som dock aldrig behövdes) kom jag hem med lite mat! Hittade ett konsum, restid med spårisen: 1 1/2 min.


Lilla Regementsvägen 14

2012-08-22 12:30:00 Lägenheten
» Kommentarer(0) «


 
Hejsan, nu tänkte jag visa så fint jag har fått det här hemma hos mig:


 
Mitt skrivbord och min matplats
 
 
TV-hörna och en liten bit av sovalkoven
 
 
Mitt glasskåp och en liten bit av mini-köket
 

Min lägenhet är inte så stor, men den är ljus och fin, jag trivs hur bra som helst!

Inflyttad

2012-08-22 12:16:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Då sitter jag här i min alldeles egna lägenhet efter att ha sovit min allra första natt.
Allting har gått mycket bättre än vad jag någonsin. Med regnet smattrande mot rutan tänkte jag nu berätta om min första dag i min nya hemstad. 
 
Gårdagen började med att hela familjen åkte hemifrån klockan 04 för att styra bilen mot centralstationen i Gävle och mitt tåg mot Göteborg. Efter hejdå-kramar rullade tåget och de drygt sex restimmarna gick faktiskt väldigt väldigt snabbt, trots att jag sammanlagt sov knappt två timmar. Jag lyssnade på podcast, läste Alex Schulman och lyssnade på en passagerares berättelser från hela hennes liv, vilket tog ett tag, eftersom hon uppskattningsvis hade drygt sextio år på nacken. När hon sedan somnade blev jag ofrivilligt tvungen att stirra in i hennes näsborrar och mun, eftersom hon sov med nacken lätt bakåtlutad, denna syn ackompanjerades av en tillhörande snarkningssymfoni av det ljudligaste slaget. 
 
Väl framme på stationen i Göteborg styrde jag stegen mot spårvagnarna, en förhållandevis kort sträcka, men som tog en liten stund pågrund av två blytunga väskor i varje hand och en bjässe på ryggen. 
 
När jag och mina spaghettiarmar äntligen kommit fram till min lägenhetsdörr var jag blöt av svett, på grund av packningen, men också pågrund av den fina sommardag som kom mig tillmötes.
 
Efter en dusch och lite mat fixade jag internet som äntligen ville fungera (!), ringde jag några samtal och tog det sedan väldigt lungt tills det var dags att krypa ner i sängen och sova min allra första natt. 
 
När jag sedan vaknade hade jag nog ett leende på läpparna, jag var glad över att natten hade gått så väldigt bra!
Idag har jag ätit frukost, packat ur väskorna som skall bäras upp till förådet innan jag skall ta mitt paraply och leta rätt på en mataffär. När klockan sedan börjar närma sig 16 skall jag åka in till centrum och möta upp Adam som har slutat skolan, köpa anteckningsmaterial och sedan visa honom min fin-fina lägenhet. En väska skall packas också, eftersom jag skall på kollo i morgon :)