Livstecken/Hipp hipp hurra!

2013-02-22 16:42:27 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Som när man drar handen över någonting som har stått riktigt länge, när ett moln av damm liksom plötsligt flyger upp, så känns det att skriva en rad här på bloggen igen. Varje dag är det flera stycken (förvånansvärt många) som kikar in här, hej där, vem ni än är.

Den senaste tiden har jag haft andra saker för mig. Jag har pluggat ganska mycket, hängt med mina fina vänner och jag tror bestämt att jag har glömt bort bloggen lite. Nu tänkte jag skriva lite, visa och berätta.
För en vecka sedan bakade jag bröd, hela lägenheten luktade nybakat när min familj (minus storebror) kom på besök. Min lillebror hade en tävling i Ulricehamn så familjen sov hos mig. Mamma stannade sedan kvar när resten åkte tillbaka uppåt och vi har haft väldigt fina dagar tillsammans. Och jag fick ett kalas och massa kärlek.

Jag tänkte börja med att visa bilder från en alldeles särskild dag, nämligen min födelsedag. Resten tar vi sen.

Jag kommer att bli bättre på att uppdatera er, jag kommer att fixa en ny design (studenten känns passerad nu) och visa bilder från veckorna som gått. Men inte nu.

Dagen började precis som mina tidigare nitton födelsedagar har gjort, men en frukostbricka på sängen.
Alla (underbara) presenter öppnade jag på helgen med familjen, men några paket fanns det allt där.




Jag pluggade anatomi på dagen, mamma bakade och bakade. Ett tårtkalas med smörgåstårta, gräddtårta och kärlek gjorde min tjugonde födelsedag till en av mina bästa.












Oscar, han lånade kameran han. De tre följande bilderna är hans mästerverk.













































Inget gör mig gladare än du

2013-02-04 19:30:57 Allmänt
» Kommentarer(0) «


En vecka med sjukdom i kroppen, börjar bli ruskigt trött på att inte orka någonting.
Det går åt rätt håll dock, om än väldigt sakta. Lätt Åre-ångest. Har burit bort mina skidor från lägenheten för att slippa se dem.

Jag hade planerat att springa sju-åtta kilometer i morgon, det kommer inte att ske. Jag har betalat anmälningsavgiften till Midnattsloppet i augusti så nu vill jag bara springa, springa och springa. Sist jag sprang, precis innan Åre, hände någonting som jag har väntat på ruskigt länge. Plötsligt behövde jag inte tänka på steget, andningen eller att orka, jag sprang av mig själv, hittade mitt tempo. Så himla, himla härligt!

Drog förbi ett drop in på väg hem från skolan idag och fixade äntligen till barret. Det syns inte så mycket, men det var behövligt och jätteskönt. Nu har jag hoppat i myskläder, poppat popcorn och gjort mig mentalt redo för att plugga lite. Sen skall jag sova, sova, sova.

Några Åre-ögonblick

2013-02-02 20:52:33 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Åre blev inte riktigt som jag hade förväntat mig, det blev inte riktigt som jag hade längtat efter.
Redan när jag klev av nattåget i Åre, en tidig söndagsmorgon, kändes det lite konstigt i kroppen och tungt att andas. Väskorna var en aning tyngre än jag mindes och armarna orkade ingenting. Två dagar i skidbacken, och tre dagar i sängen, det var min Åre-resa det. Förfester som jag bara hörde ljudet av, och långa, ensamma dagar i en lägenhet med fantastiskt läge.

MEN! nu tänker jag sluta klaga. Åre var jättemysigt, mina skiddagar råkade vara de bästa av alla veckans skiddagar och det var underbart att åka ner för backarna i nyfallen pudersnö. Så underbart härligt att äntligen, efter några års uppehåll, knäppa pjäxorna. Perfekt snö, perfekt sällskap, det kunde inte ha varit bättre. Jo, men.. äh.


 


/Göteborg Centralstation/Kompismys i sovvagnen/Några meningar ur "Fifty shades of Grey"
, en bok som jag absolut inte gillade och som jag nu har givit bort./



En (dålig) bild från en tidig söndagsmorgon när vi precis kommit fram. Här hade vi stannat mitt i en dum uppförsbacke med blytunga väskor och utrustning. Vi fick väskbärarhjälp av Oscar och Simon, och kom plötsligt upp väldigt snabbt.



Några av mina roomies, och en Oscar.


När vi kom fram låste vi in våra grejor och gav oss ut i backen, lägenheten fick vi när liftarna stängde.






Fantastiskt väder, fantastisk utsikt och fantastiskt fina vänner!



Vi lyckades hitta alla Åres transportleder, med uppförsbacke. I slutet av den första dagen var vi på fel sida när liftarna stängde och vägen tillbaka blev ett litet äventyr. Himlen hade samma färg som snön, motvinden piskade i ansiktet och vägen tillbaka var lång och flack. Min lillebrors supervallning gjorde att jag trots uppförsbacke emellanåt hade någolunda glid och tillslut såg man vårat liftsystem i horisonten. Vi firade att vi alla överlevde med ett besök på afterskin.










Den andra dagen vaknade vi upp till ett rejält snöfall och snömängden i backarna var stor, på gott och ont.
Vi började med att åka med kabinbanan upp till toppen, och där uppe såg man inte många meter framför sig.
Vi var nästan ensamma och började sakna med säkert ta oss ner, det krävdes viss koncentation för att inte ofrivilligt lämna pisten. Men jag älskade det. Jag älskade när man inte längre såg skidorna på fötterna och snön som yrde i svängarna.



Två slagna, väldigt söta hjältar...





Studentveckor innebar väldigt många event, bland annat gratis lunch från Kelda.



 



















  

Så, där var mina bilder från mina två dagar i Åres fantastiska skidbackar. Det kommer förmodligen fler bilder så småningom, från mina kompisars kameror och telefoner, men detta får räcka så länge.



Resten av veckan såg ungefär ut såhär. Lite tragiskt, men sant. Killarna som bodde med oss kom hem kring lunch på dagarna, lagade mat och pratade lite med mig. Den första dagen gick jag knappt upp ur sängen, senare avancerade jag till soffan. Jag började skoja om att jag snart skulle hosta upp mina organ.

Men jag hade det ganska mysigt i alla fall, och jag fick sjukt mycket kärlek från alla fina vänner.
Och stackars Oscar, han lyckades jag smitta som tack. Den sista dagen blev vi av med lägenheten på förmiddagen och timmarna var många tills tåget skulle gå på kvällen. Eftersom Oscar också hade blivit ganska dålig hoppade han backen och hade sjukstuga med mig, i lobbyn. I typ sex timmar satt vi där.
Eftersom jag inte är världens längsta människa så kunde jag sätta ihop två fåtöljer och hade det faktiskt ganska bekvämt.




Till slut stängde liftarna och våra vänner kom och gjorde oss sällskap i väntan på tåget.





Oscar byggde muggar som vi kunde dricka choklad ur. Mellan tupplurerna. Lite halvfräscht. Ungefär lika halvfräscht som vårt täcke av svettiga skidjackor. Men hej, allt har ju sin charm.

Nikolaj, han fyllde 20 år den sista
dagen och det firade vi på en restaurang. Detta var ett fint avslut på en speciell, men också väldigt fin skidresa.











Alla var ganska trötta vid det här laget, speciellt Erik.






Sen kom tåget, och när vi vaknade var vi återigen i underbara Göteborg.