I juletid

2012-12-26 19:48:09 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Då tänkte jag visa några glimtar från min underbara jul!
För julen kom till slut, och då var det dags för julbord, knäck, sidenband i håret och julklappar.

 

Ett gnistrande vinterland

2012-12-26 18:55:53 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I fredags satte jag mig på tåget hem och tänkte inte återvända till västkusten något mer detta år. I fredags satte jag mig på tåget till kärlek, kramar, julklappar och.. en hel massa snö. Ju längre norrut tåget kom, desto mer snö kunde jag se utanför mitt fönster och mina converseklädda fötter kändes mer och mer missanpassade. De byttes snart ut mot ett par kängor, och jag var redo att möta ett gnistrande vinterland.

Nu har jag snart varit hemma i fem dygn och jag har inte ens haft en tanke på att kika in här, men ikväll var det dags att uppdatera lite. Det är annandag jul och julfirandet har tagit slut. I morse mötte jag, tillsammans med mina föräldrar, gryningen under en morgonpromenad. Sedan var det dags att öppna skolböckerna efter ett par dagars ledighet. Men nu är jag färdig för idag.

Jag tänkte börja med att visa några bilder på det vinterland som mötte mig när jag kom hem. Hedesundaborna valde skoter istället för bil till pizzerian, och min storebror har köpt en bil som inte ens behöver plogade vägar för att ta sig fram. Den största bilden knäppte jag från förarhytten precis när solen höll på att gå ner.

 

BREV FRÅN TOMTEN!

2012-12-20 14:52:47 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I min högra jackficka finns allt som oftast min mobiltelefon och mina nycklar.
I min vänstra jackficka finns mitt buss/spårvagnskort och gymkort. Nästan alltid.
I morse fanns det bara ett busskort i den vänsta fickan, någonting som jag har stört mig hela dagen. Jag tränade igår kväll och nu är kortet borta. Jag har letat igenom jackan 1 miljon gånger. Jag har klagat hela dagen. Klagat och kanske till och med svurit.

När jag kom hem från skolan hade jag fått ett brev från tomten, åh! Det finns hopp om mänskligheten  i alla fall!
Givetvis har jag skrivit ett svar :) 


 

 
Idag var sista dagen i skolan, det firade vi med att äta thai-buffé bland vita rockar och ambulansförare i lunchrestaurangen. Sedan var det dags för en hejdå-kramar och God jul-önskningar. Snart är 1/10 terminer färdiga! WIHO!



 
 


 

Blodpuddingsfest

2012-12-19 20:50:38 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår pluggade jag på dagen innan jag lagade blodpudding och åkte på ett skrivstångspass.
När jag kom hem kvällsfikade jag och tittade på Morden i Sandhamn.



Idag träffade jag några kompisar på biblioteket och pluggade några timmar innan föreläsningen, sedan åkte jag till gymmet och sprang. Gjorde en fin hastighetsökning, vilket känns otroligt bra och nu längtar jag efter att få öka ännu lite till. Det känns så skönt i kroppen så här efteråt.

Nu sitter jag och äter blodpuddingsrester från i går, och inväntar sista avsnittet av Morden i Sandhamn.

Jag kan förresten ana ett visst tema på min post idag..

                                         

Klappjakt

2012-12-17 19:12:42 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Efter ett antal svettiga, stressiga och fasansfullt regniga timmar är jag äntligen färdig med årets julklappshandling. En vecka till julafton och fyra dagar tills jag lämnar Göteborg för julmys och nyårsskål.





Beige and brown

2012-12-16 23:19:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


      

 
 

Musikhjältar

2012-12-16 21:42:46 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Utsläppet! Foto: Arna Sunje/Sveriges Radio


Det var nära till gråten de sista timmarna av Musikhjälpen 2012. Så himla fint.
Mitt bidrag, tillsammans med Josefin, blev 50 kr. En annan, i min närhet, med ett extra stort hjärta, bidrog med 5000 kr. Drygt 23,3 miljoner kronor blev det totalt.


 

Kalla vinterfossingar

2012-12-16 17:14:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag har länge varit på jakt efter de perfekta sockorna för kalla vinterfossingar. I fredags hittade jag dem, för en så billig penning att jag till och med köpte två par olika färger.


 

 

Dofter

2012-12-16 16:50:39 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag har lyckats med konsten att odla fram Göteborgs finaste hyacinter. Kanske är det brödsmulorna som har bidragit med lite extra näring, smällar man får ta när man odlar i sin brödkorg. Det har till och med blivit en liten hyacintbebis. Det luktar, väldigt mycket.
 
När jag tände det tredje ljuset, samtidigt som jag åt några lussebullar från julbaket (med kvarg, supersaftiga) blev det så många juldofter i min lilla lägenhet att det nästan gick över styr.



                  
 

JULGASQUE

2012-12-16 16:34:04 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår. Igår var bäst.

Vi satte oss till bords klockan halv sju och smaskade på årets första julbord. Kallskuren förrätt, klassisk jultallrik till varmrätt och ris à la Malta till efterrätt. I finklänning och finskor fortsatte sedan kvällen nere på bottenvåningen med långdans kring julgranen till dragspelsmusik. Sedan avslutades sittningen och eftersläppet bjöd upp till en fantastiskt fin festkväll som slutade några timmar efter midnatt. Igår. Igår var bäst.

                    
                    
                     
                   
                   
                   

                       

                   

                   

                  

                Avslutar med en bild på mina skor jag hade igår. Mina fina, fina skor.
Till dem bar jag en svart, enkel  sammetsklänning
.

               




 
 
 

Bland knäckäpplen och frusna näsor -Jul på Liseberg

2012-12-15 15:41:29 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Fredagen började i vanlig ordning med julkalenderfrukost. Efter några timmar i skolan tog jag och Josefin en vända på stan, åt muffins och drack te innan jag bytte om för ett skivstångspass.



När passet var över satte vi på oss långkalsonger, mössor och vantar, för fredagskvällen spenderades bland knäckäpplen och frusna näsor på Liseberg. Vi höll oss nästan varma i några timmar med hjälp av kramar, varm choklad och en massa eldar.

    


      





 















   





  



 


Några bilder är lånade av Maja

När klockan började närma sig 22 lämnade vi Liseberg och gick hem till Maja, där det dracks te och åts ålandspannkaka. Tror jag. Jag somnade så fort mössan och vantarna hade åkt av och vaknade inte förrän några timmar senare då det var dags att dra sig hemåt.

Ikväll väntar årets första julbord!
 

Bockbrand, bakterier och lussequiz

2012-12-15 13:42:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


På torsdagen vaknade jag strax efter midnatt av ett sms från Emil, bocken brinner.
Jag fick alltså aldrig se någon bock i år och kan kan misstänka att hela söder luktade brand från morgon till kväll.

Eftersom det var Luciadagen gick jag upp lite extra tidigt och tittade på luciatåget från Uppsala domkyrka på tvn innan jag mötte upp Susanna och Elin för att avverka morgonens löppass. Jag gjorde en hastighetsökning, vilket gjorde mig glad precis hela dagen. Torsdagen fortsatte med bakterieplugg och lunch innan vi åkte till Munhålan för medlemsmöte, glögg, gratis middag och lussequiz.



 



  

 

En lördagsmorgon

2012-12-15 13:29:16 Allmänt
» Kommentarer(0) «


.. med frukost på sängen.



Inom kort kommer bilder från de senaste dagarna, bland annat gårdagens besök på Liseberg.

En ledig onsdag med Gävle-häng

2012-12-12 19:06:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Först och främst vill jag uppmana alla att kika på Musikhjälpen, eller kanske till och med engagera sig?
Jag har lyssnat hela dagen idag, hela dagen igår, ja till och med i natt. Älskar hela grejen.

LÄNK LÄNK LÄNK
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

Jag började dagen i soffan, med julkalendern på datorn. Åt mysfrukost innan jag pluggade en liten stund. Efter lunch kom Victor, och vi pratade om sådana saker som forna gävlebor pratar om mest: bockar, Brynäs, Läkerol... osv osv. Eller inte. Vi pratade några timmar över ett par lussebullar och jag fick äntligen visa honom min lägenhet. Skönt häng på en ledig dag.         
 



 
 
 
Sedan gjorde jag middag samtidigt, som jag pratade med Emil i telefonen och blev avundsjuk på hans stundande glöggmys. Åh. Har förresten hört på nyheterna att det råder någon form av tågkaos mellan Stockholm-Göteborg i hopp om att rädda jultrafiken, jag hoppas av hela mitt hjärta att de lyckas. Snälla, rara, söta tåg, jag vill komma hem till jul.


 

Blomexpert, hjälp

2012-12-12 12:46:00
» Kommentarer(0) «


... Mina fina blommor (mina enda för övrigt) blir bara längre och längre, och... glesare. Det tycker jag är lite tråkigt. Ger jag dem för lite kärlek?


12-12-12 12:12

2012-12-12 12:12:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «



Historisk dag, firar med lussebullefika!

Musikhjälpen

2012-12-11 14:57:11 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag var så väldigt trött när jag vaknade i morse, och blev inte riktigt vaken förrän jag slog tinningen i mitt skåp i klinikomklädningsrummet. Ni vet, så där hårt att det nästan svartnar för ögonen, och man blir så arg för att man är så klantig? Var bara i skolan i dryga timmen, sen tog jag och Susanna bussen till Fysiken för att springa.

Nästan hela dagen har jag haft Musikhjälpen i öronen, och ibland framför ögonen också. Det är så himla fint att kunna titta på TV när man springer, det går lättare då. Ännu lättare går det när Susanna springer bredvid, för då blir man så taggad.

I morgon är jag ledig, tjoho!



Ber om ursäkt för denna superskakiga bild,
men det är inte superlätt att knäppa kort när man inte står stilla, OK?





Fortsatte såklart att lyssna när jag åkte hem :)
 
 
 

När skoldagen bara är en och en halv timme

2012-12-11 14:36:27 Allmänt
» Kommentarer(0) «



Idag gjorde vi våra sista laborationer i mikrobiologi,
och denna gång luktade odlingarna tusen gånger värre än tidigare. HUH!






 
 
 
 

Korv stroganoff med en liten twist

2012-12-11 14:11:02 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Gjorde en korv stroganoff igår, med vitlök och svamp. Ännu en gång gick jag lös på Lidl, köpte en hel massa saker för en hundralapp. Åtta matlådor blev det, förmodligen mina sista innan jul.





  

Kanske, kanske, eventuellt.

2012-12-10 20:41:49 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Det blev en tight morgon, men den gick ihop. Frukosten blev äten, kroppen blev duschad, träningsväskan blev packad och jag hann i tid till vagnen. Men vad hände sen egentligen... Jag hann typ fyra hållplatser innan vagnen gick sönder, och en ryslig siren började ljuda i vagnarna. Ytterst obehagligt i morgontrötta öron. Reparatörer kom till undersättning där vi stod stilla (under en bro), men ingen kunde någonting göra.
Japp, jag kom för sent till min föreläsning. Hej måndag.

Förmiddagen var en föreläsningsförmiddag och eftermiddagen blev ett skivstångspass.
Innan passet sprang jag en liten en stund på bandet och jag blev plötsligt ytterst sugen på att springa några lopp (mina livs första i så fall) 2013. Någonting att tagga till, peppa till och se fram emot. Ett mål att springa mot helt enkelt. Jag pratade lite med mina kompisar, och eventuellt (kanske, kanske) kommer minst två lopp att springas, Vårruset och Midnattsloppet, nästa år. Kanske, kanske, eventuellt.

Titta på den här videon från Stockholm (från 1:00 typ), det ser så himla härligt ut. Precis när jag flyttade hit så gick motsvarande lopp i Göteborg, och jag minns stämningen som var på gatorna då. Vore det då inte väldigt fint om jag själv sprang, ett år senare?


Jag hjärtar er

2012-12-09 22:54:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag har jag haft julbak hemma hos mig, andra advent till ära. En något reducerad skara, eftersom inte allt för många får plats i min lilla etta. Hela dagen har jag varit omringad av mina fina vänner, en lycklig söndag. Ni gör mig så glad, och jag är så glad att jag har er.

 


  
Vissa ägnade ett par timmar åt (jag citerar) "Årets viktigaste match!"



     

 

    




... och baket avslutades med världens finaste julkalender :)

Kramar

2012-12-08 18:43:20 Allmänt
» Kommentarer(0) «





Har hittat den här bilden lite överallt, tycker den är så söt.
... och kramar, det är ju det finaste som finns.
 

Julkonsert och julepub

2012-12-08 18:28:15 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Fredagen bjöd på julkonsert i Vasakyrkan och julepub på Villa Medici































 
 

F R E D A G

2012-12-07 14:44:51 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Då var det fredag igen. En fin fredag som i vanlig ordning började med julkalenderfrukost.
En fredag som är början på världens bästa helg, eftersom världens finaste skara kommer hit och julbakar hos mig på söndag.

Efter skolan så skulle jag ju lämna in min mobiltelefon. Men. Men. Men.
Strömlöst i centrala Göteborg. Strömlöst i centrala Göteborg innebär att inga spårvagnar fungerar. VA?
Lite fundersamma kliade jag och Josefin oss i huvudet. Vi kommer ju ingenstans? Vi kom en bit, fast inte längre än så. Oj så många suckar jag har hört idag. Från arga, frusna människor som vill åka dit de inte kan komma.

Jag bestämde mig för att jag faktiskt kan leva med min telefon över helgen, och att de strumpbyxor som jag också skulle köpa nere på stan faktiskt ändå kommer att vara för kalla ikväll, det var ju lika bra att åka hem. Då hör jag ett väldigt konstigt, högt, odefinierbart ljud. Jag har just sett min första krock. Inte världens mest allvarliga krock, men tillräckligt allvarlig för att en bil blir okörbar, människor blir rädda och mobiltelefoner blir ringda i.

Usch och fy, tänker på mina föräldrar som just i detta nu är påväg till Piteå, de får lov att köra försiktigt på vintervägarna.

Nu skall jag vila lite, i kväll blir det julkonsert och pub.

T O R S D A G

2012-12-06 20:08:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «



Jag började dagen med finfrukost framför nyhetsmorgon, eftersom jag gick i skolan på eftermiddagen idag.
Hittade Proviva Mango till superpris igår, så det morgonlyxade jag med! Göteborg har varit soligt idag, men också väldigt kallt. -15°c visade termometern på telefonen när jag gick från spårvagnen nyss.
 
På eftermiddagen hängde jag några timmar i labbsalen innan jag gjorde ett besök som patient på studentkliniken, jag ställer nämligen upp som försöksperson till ett examensarbete. Sedan var det äntligen dags för Elin och mig att prova Afro på gymmet, aaaaah! Riktigt härligt blev betyget från vår sida :) Nu är jag precis hemkommen från gymmet och står och handtvättar lite underkläder, i hopp om att jag skall slippa bikiniunderdel i morgon.... :)

I morgon skall min telefon till doktorn. Helt plötsligt blev batteriet superdåligt och jag misstänker att det kanske är influensan som har drabbat min lilla vän?? :( Jag var inte supersugen att skicka iväg den, eftersom jag då skulle bli telefonlös, men jag har hittat en annan lösning! Halebop/Apple har tydligen service i de större städerna i landet, och lovar att fixa allt på fyra timmar. Fint!

från halebops hemsida:




...nu dansar jag min lycklighetsdans

2012-12-05 14:28:00 Allmänt
» Kommentarer(3) «


En ledig onsdag, vanligtvis hade jag tagit mig en sovmorgon. Kanske särskilt eftersom jag hade haft ännu en mardrömsnatt, men inte idag. I stället packade jag väskan och drog på ett skivstångspass på morgonkvisten, ett väldigt bra sådant. Jag känner i armarna att det är lite svårt att skriva nu, hihi.

När jag stod i omklädningsrummet efter duschen plingade mobilen till, mejl. Tentaresultatet har kommit.
Lilla jag blev helt kall i hela kroppen, och jag fick ont på precis de där ställena som har värkt särskilt mycket den senaste tiden. I magen, i bröstet. Jag tror att det kallas prestationsångest. Anledningen till att jag har sovit så dåligt, mått så dåligt. Anledningen till mina mardrömmar. Anledningen till en miljon tankar som har malt i mitt huvud i över en månad. Anledningen till flera liter av tårar. En jävla tenta. Jag besämde mig för att kolla när jag kom hem i lugn och ro.

På spårvagnen ringde världens bästa Josefin, som för dagen också var världens lyckligaste. Det var världens bästa telefonsamtal, för jag kved fram mitt tentanummer, och jag hade klarat det. Jag fick bita ihop för att inte skrika rätt ut, för att inte bryta ihop i glädjetårar. JAG KLARADE DET! JAG TROR ATT JAG SPRICKER SNART!
Jag ringde pappa, jag ringde Emil, det sägs ju att delad glädje är dubbel glädje. Jag kan inte riktigt hejda mig, jag kan inte riktigt sluta le. I natt skall jag sova, åh vad jag skall sova! Jag dansade fram på olskrokstorget, för att premiärhandla på Lidl. För att köpa det vanliga, men också någonting att fira med. Jag är lycklig idag, men mest av allt är jag nog lättad. Lättad över att inte behöva fundera mer, för mina funderingar kan vara ganska jobbiga att brottas med ibland.





Jag provade på fiskgratängen jag gjorde igår, mumma!
... fast allt hade nog smakat ganska bra idag tror jag bestämt :)



NU FIRAR JAG! JA! JA! JA!
Nu älskade vänner, nu dansar jag min lycklighetsdans!

Fransk fiskgratäng

2012-12-04 21:52:29 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 
 



Recept?
400 g torsk och en påse "Fransk fiskgratäng" från Findus. Lätt som en plätt!

..med en sushimätt mage och nysprungna ben

2012-12-04 19:18:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I natt hade jag den sämsta natten sedan jag flyttade hit, lätt. Trots att jag la mig en väldigt bra tid så var det omöjligt att somna. När jag väl sov vaknade jag igen, av konstiga drömmar eller av att det var kallt, eller varmt.
Resultatet av en dålig natt blev en dålig morgon, men till slut satt jag på vagnen påväg till skolan, dock utan både julkalender och frukost.

Men till skolan kom jag, och dagens första timmar spenderades i labbsalen tillsammans med Nikolaj, vi tog plack- och salivprov. Efter avslutad laboration åt jag torsk, och köpte en bok inför nästa termin av Roxana.
Sedan tog jag bussen till Fysiken och sprang några kilometer.

De senaste månaderna hat jag längtat efter sushi. Verkligen. Varje gång jag har sett en sushirestaurang har jag velat gå in. Men det har liksom inte blivit av. Idag gjorde jag det. Eftersom det kändes som en perfekt sushi-tisdag. Påväg hem från gymmet stannade jag därför till på stan och köpte med mig en portion, givetvis med studentrabatt, till middag.





Det är verkligen underbart att träna vid lunch, det är knappt några människor där,
och när man väl är färdig har man hela dagen kvar :)


Efter att jag stått i duschen här hemma och tinat upp mina frusna fingrar och tår högg jag in.
Varje liten mumsbit smälte i munnen. Min favoritmat. mmmmmmmmm...






Efter maten kom sömnbristen ikapp mig, i form av trötthet och huvudvärk.
Lösningen var givetvis en timme i sängen, en underbart skön timme. Speciellt med en sushimätt mage och nysprungna ben.
 

Den första snön

2012-12-03 18:18:59 Allmänt
» Kommentarer(0) «





I morse åt jag äggmacka framför julkalendern innan jag åkte till skolan, det var en mycket fin början på dagen.
Precis innan jag gick ut genom ytterdörren drog jag upp persiennen, och vad möts jag av??? Hela världen hade blivit vit över natten! Bilden är från i morse, och hela dagen har jag sett snön yra utanför föreläsningssalen :) Hej snö!

Med snön kommer ju också vissa problem.. och Josefin har tippat att jag är den första som kommer att halka.
Jag brukar inte göra sånt, förra vintern gjorde jag det bara en endaste gång, resultatet blev ganska förödande....

 

Julemys

2012-12-02 17:33:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «



JUL


Den ultimata jul-listan är under produktion :)

Första advent

2012-12-02 13:21:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Hoppas att ni alla har en fin första advent! Själv tände jag ljuset redan igår och spenderade min första advent-förmiddag på Fysiken, så jag är nu lagom trött i varenda liten millimeter av kroppen.



Det finns en grej som jag inte tycker är helt ok. Hela mitt facebookflöde har fullkomligt svämmat över av bilder på Gävle-bocken och mänger av snö. Bilder på snömassor som sträcker sig upp på fönstren och det ryktas om att det nu har kommit en dryg halvmeter. Kompisar skottar, andra bryter lårbenshalsen. Snökaos.

Egentligen är jag inte avundsjuk, speciellt inte på -20°, men några snöflingor skulle det ändå vara fint att se, i alla fall på första advent. UPDATE: på tisdag kommer snön, och temperaturen håller sig kring -5° och under.
Nu är jag nöjd, fast... nu blev jag lite kluven, jag kanske klarar mig utan snö i alla fall?


Hittade några bilder på datorn från förra vintern, då jag inte bodde i Göteborg









Hejsan

2012-12-01 22:29:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


 

Här sitter jag, helt röd efter en alltför varm dusch, i mysplagget nummer ett och tittar på Sex and the city.
Idag när jag vaknade mådde jag plötsligt väldigt mycket bättre, jag var vaken trött eller hade ont i halsen.
För att fira detta (..och för att jag blev ganska jättemotiverad av en viss pojke) så har jag bokat in mig på en del pass i veckan, med start i morgon! Jag ser verkligen fram emot att styra fötterna mot Fysiken, eftersom jag inte har varit där på hela veckan :(
Det blir medelpass, några vändor på löpbandet, skivstångspass och.... afro power dance. Jag och Elin ville prova på någonting nytt, så jag är lite spänd inför torsdagens besök på Fysiken :D

Eftersom jag vet att du Beatrice har varit på det här passet en hel massa gånger i Gävle, kan inte du skriva några rader om hur det var, så att jag vet vad jag har att vänta??!

Helgens pajimprovisation

2012-12-01 16:10:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «