It's Beginning to Look a Lot Like Christmas

2013-12-25 22:38:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Här kommer ett inlägg som är fyllt till bredden med sådär lagom idylliska bilder från min julhelg. Min jul var så himla bra att det faktiskt inte gjorde ett endaste dugg att det inte fanns en enda snöflinga att uppbringa.
Var god nynna på valfri julsång för den rätta känslan.
 
Min tjugonde jul började precis som alla andra jular har börjat, med att åka till mormor o morfar i Söderfors dagen före, för fisk-julbord, glögg och uppesittarkväll. För att sova på en soffa och vakna på julaftons morgon och försiktigt kika ner i en välfylld julstrumpa.













När jag vaknade på julafton hade pojkarna åkt och morgonfiskat, för att sedan komma tillbaka till och äta julfrukost. När klockan började gå mot lunch åkte vi hem till huset för att tända några miljoner ljus, värma glöggen och vänta på Kalle Anka och släkt. 
 

 


 


 
 

Magarna fylldes med julmat. Sill, revbensspjäll, paté, skinka och allt annat som hör det klassiska julbordet till. 


 






 
 






Tomten tyckte att vi hade varit rekordsnälla, för kvällen utvecklade sig till ett klappkaos bland hjortron, saffranskaka, kaffekoppar och paketsnöre. 


 
Mina julklappar i år var bäst. Fick exempelvis en jordglob, en träslev (som jag har letat efter hur länge som helst) sex drinkglas och en kånken.  En gryta för långkok, pannkakslagg och en massa mer. Av mina bröder fick jag en parfym som jag har gått och smygluktat på i en evighet ungefär, clean warm cotton. 
 



UPPDATERING: 
Hamnade på startsidan igen :)))

 
 
 

Hej hemma/Att klä en julgran

2013-12-22 22:30:05 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I går kväll rullade mitt tåg in på Gävle C, samma dag som bocken brann och samma dag som den sista Ahgrenska bilen tillverkades i stan. Det var en ganska jobbig tågresa, mest på grund av en hosta som tyder på konstant kedjerökning de senaste 200 åren, proppfulla vagnar och resväskor i varje hörn. Men, det var helt fantastiskt att mötas av familjekramar på perrongen, och att äta julskinkemackor och dricka varm choklad vid köksbordet, trots att klockan var ganska mycket.
 
Innan jag lämnade Göteborg möttes vi upp för att spela spel och julkramas hemma hos Rebecka. Den fredagen var fantastisk på många sätt, vi skrev den sista tentan, och Johan lyckades boka biljetter till Håkan Hellström i sommar (!!!!!!!!!). Mitt hjärta slår lyckovolter varje gång jag tänker på det.



Sov gjorde jag med med ansiktet i en hundpäls, i en julklappspyjamas som låg och väntade på min säng. I morse kollade jag på Känn ingen sorg med mamma och pappa, och julfikade.  


Sen var det dags att klä granen i vardagsrummet. Jag, mina föräldrar och mina bröder.



                                                                              








 
 
 

Tio tusen danssteg till Movits och lussebak för en favoritperson

2013-12-15 22:39:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «





Igår var dagen som jag hade längtat till jättemycket. För jag var på Movits, två gånger till och med.
Först vid glasburen, kollade dock mest på skärmen eftersom världens längsta fick för sig att ställa sig rätt framför mig. Det regnade, men vi åt pulled pork och var ganska glada ändå. Glada och blöta.



Sen åkte jag hem för att hoppa i en klänning och åka till Järntorget och Pustervik för att möta upp Susanna och Johan. Var så himla peppad. Så. Himla. Peppad.

 


 
Efter spelningen var vi jättetrötta, men lyckorusiga, så vi åkte till eftersläppet på vår julsittning.
Där stannade jag och Susanna inte allt för länge, för sedan åkte vi istället hem till mig för att titta på På spåret och sova. 

Idag har jag varit hemma hos Majas bror för att baka lussebullar och fira att Maja hade blivit ett år äldre. Jag proppade magen helt full och drack fem koppar te och tyckte att det var den finaste söndagen på länge.

  

 
 
 
   



 

Och eftersom vi var hemma hos en ingenjör, så var det väl inte alls så konstigt att en dator fick för sig att rita en dinosarie på väggen?




 
 

Låtsasbrasor, lucia, borrar och Musikhjälpen

2013-12-14 11:08:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Det här inlägget började jag skriva för drygt en vecka sedan, men det har aldrig blivit klart. Kanske blev jag lite nervös, eftersom bloggen visst hamnade på startsidan för en vecka sedan. Eller så har jag haft fullt upp med annat, exempelvis med plugg, knapra alvedon och Musikhjälpen.


I fredags (inte igår, fredagen innan det) drack vi glögg framför brasan hos Oscar, vilket var mysigt trots att brasan var på låtsas.



Sen vandrade vi till Vasakyrkan för att gå på julkonsert!

 

Kom exempelvis en lucia!
 


I söndags låg jag i sängen och tittade på fina, stora, snöflingor som har föll från himlen. Tätt föll de, och sakta men säkert blev snölagret på taket utanför tjockare och tjockare. Efter några timmar övergick snöflingorna i tunga vattendroppar. Så himla tråkigt tycker jag, för om det ändå skall vara vinter och kallt, så kan jag väl få lite snö också, för då blir ju faktiskt saker och ting lite finare.

Resultatet blev livsfarligt och jättehalt. Fick mig att tänka på när jag halkade i början på förrförra året, vilket var jättesnurrigt, jättesvullet och jättepinsamt på en och samma gång:

                                      
 
Nu hoppade jag visst över lördagen i all hast, men det är mest eftersom det var dagen då jag var rekordbesviken. I sista sekund försökte vi att få biljetter till Håkan, jag och Sus, men det gick inte. I stället åkte vi direkt till efterfesten på Jazzhuset, efter att vi hade gråtit en skvätt.


I veckan har jag borrat! Fast det är ju ingen borr med på bilden, den satte jag på sedan alltså.



Jag har även pluggat vetenskapsteori och biostatistik, eftersom jag tentade det igår.
Men något som är lite roligare är att jag har musikhjälpt hela veckan!


 

I måndags fick jag ett infall och startade upp bössan Hallontaxin. När den var en timme gammal fick jag den delad på facebook av Sahlgrenska akademins studentkår. Detta gjorde att jag blev kontaktad av människor på skolan som jag aldrig tidigare träffat, men tillsammans ville de göra något för Musikhjälpen. De bestämde att min bössa skulle spridas till så många som möjligt. Det startades en sida på facebook som 140 personer gillade inom ett par dygn, och min digitala insamlingsbössa fylldes sakta men säkert på.

I går höll vi dessutom en loppis och auktion på skolan, och kompletterade den digitala insamlingsbössan med en vanlig bössa för kontanter. Den var proppfull efter drygt två timmar, så då åkte vi ner till glasburen för att lämna in den. Den digitala insamlingsbössan funkar fortfarande, blink blink.

 

Nej den är inte klar.. eller... det var en katt som kom i vägen... eller jag satte mig på en

2013-12-07 12:44:51 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tittade på en film idag. Spolade mellan de allra bästa scenerna.

















 


































Alla bilder kommer härifrån.
 

som en tavla med väldigt fint motiv på bara

2013-12-06 14:33:56 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Efter en alltför tidig morgon och några timmar med miniräknare, hypotesprövningar, standardavvikelse och konfidensintervall bestämde vi oss för att ta helg. Vi gömde oss för blåsten och snön (som kom i natt) för att dricka julmust ur glasflaska med två sugrör, fast man egentligen bara får ta ett. När man är tidig så får man dessutom sitta på platserna där någon annan annars alltid sitter, i stora fåtöljer uppe på en höjd. Sakta men säkert vänjer vi oss med tanken på att vi alla har skrivit godkända tentor, att jullovet snart är nära och den tredje terminen väldigt snart är slut.

När jag ser den här bilden tycker jag nästan att det ser ut som en tavla, som en tavla med väldigt fint motiv på bara.



Andra tavlor med nästan lika fina motiv är Hanna Wekells illustrationer som hon säljer i sin butik.


Three babushka's [A3]  Heart [A3]Lightbulb [A3]
Himla fina tycker jag.
 

tacksittning, norrmän och båt-tapas

2013-12-05 21:18:42 Allmänt
» Kommentarer(3) «


Har just varit med om en sorglig sak, nämligen det sista avsnittet av Halv åtta hos mig, med Helge. 536 avsnitt har gått och nu är det slut. Kommer sitta helt paralyserad mellan klockan halv åtta och åtta de kommande mån-tors tills jag dör. Eller kanske inte. Men.

                                           

En annan sorglig sak är att Håkan spelar i Göteborg i helgen, och att jag inte har någon biljett. Men vi kan ju lyssna lite och låtsaspeppa:

 
Nu är det nog med sorgligheter.

Saker som har varit väldigt långt från sorligt den senaste tiden är exempelvis tacksittningen i fredags.
Den var välordnad och spårad i en ganska härlig kombination. Jag var utklädd till stridspilot.

 
 

I lördags  stängde jag in mig i min allra finaste klänning och tuffaste skor för att dansa lite på Chalmers och längs Avenyn tillsammans med mina  allra dansigaste kompisar. Det blev kul och ganska sent.



Kommer hem till ett mysigt julstjärnesken varje dag, mest för att jag har julpyntat lägenheten och eftersom det är så väldigt mörkt om eftermiddagarna nu för tiden.




Idag kom några norrmän på besök till skolan för att bjuda på pizza, fast kanske mest för att informera om sommarjobb. 

För mig är spontanbesök från hemtrakten ganska ovanligt, eftersom den spontana besökaren har en ganska lång sträcka att åka. Men idag hände det nästan, och det gjorde mig varm i hela mig!
Allra finaste Beatrice, som för tillfället är hemmahörande i Stockholm förvisso, kom till Göteborg över kvällen och då hade jag bokat bord på en båt (visade det sig, själv hade jag bara googlat på tapas).


Det allra bästa med båt-tapas var dock att de för kvällen serverade samtliga tapasrätter till priset av trettio silverpengar. Dvs bäst i världen.

Vad som hamnade i våra tarmar? (Observera skämt: "hamnade", och restaurangen var en båt :))))) )
Detta: kycklingvingar i honungsglaze, baconlindade dadlar med aioli, friterad klyftpotatis med aioli, grillad haloumi toppad med serranoskinka och honung, rödbetssallad med fetaost och balsamico, vitlöksbröd, fläskfilé med vitlök, citron och persilja
och räkceviche med mangosalsa. Allt detta simmar runt i massor av colaklunkar.



Maten var nästan lika bra som sällskapet och utsikten över ett juligt Göteborg tillsammans skvalpet gjorde kvällen så himla bra.

    
 
Innan magarna fylldes så gick vi en sväng på stan, Bea köpte en fin mössa på Beyond retro och eftersom jag har sett några snöflingor på väderleksrapporten inom en snar framtid så har det aldrig känts mer berättigat att köpa en ny halsduk i en fin färg. (funkar visst i spöregn och hagel också, visade det sig).
Min lillebror förser mig med bilder från ett Sveg med brutala snömängder ikväll, här är det mest osnöigt ännu.



Köpte böcker också, några som jag har funderat på att läsa jättelänge men hela tiden varit osäker på om jag klarar av att läsa pga alla sorgligheter som jag vet gömmer sig mellan pärmarna.


 

Och när jag kom hem låg det en julklapp från Colgate i brevlådan.




Och en kul sak: att mina tentor är godkända, känns bäst i världen.