Välkommen, älskade december

2012-11-30 19:45:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Den sista dagen i november betyder två saker för mig, dels att hyran i vanlig ordning dras från mitt konto, men också att det är dags för att göra lägenheten julefin. I år är det som bekant första julen i min lägenhet, vilket såklart känns lite extra mysigt. Jag började dagen på stan, på jakt efter det perfekta julpyntet och nu när jag sitter här i min nyjulade lägenhet känns det som att jag aldrig vill gå härifrån. ÅÅÅÅÅÅH!
Jag går bara runt och myser, lyssnar på julmusik, äter en mandarin och dricker fasliga mängder julmust. Välkommen, älskade december! Åh, så jag har längtat!

  
Jag har klättrat, och spikat, och gjort om. Men titta så fin stjärnan är i mitt lilla fönster.

Kan det möjligen vara så att jag just har gjort ett blomsterarrangemang av min brödkorg?
Så kan det kanske vara, men det gäller ju att prioritera.

 







Till och med badrummet fick lite jul, med ett fint litet doftljus!







 

 


  




 

Champinjonssoppa

2012-11-30 19:11:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Såg igår att mina champinjoner höll på att gå till spillo, så jag kokade ihop en en soppa.
Recept? Champinjoner och lite av varje.
 

HUNDRA

2012-11-28 20:54:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag har jag bott i Göteborg i 100 dagar.
 
Mitt i plugget satt jag och funderade på hur länge jag har bott här, efter lite enkel matematik kom jag fram till att det var prick hundra dagar. H U N D R A

Bäst att jag håller i det, så att det inte helt plötsligt ramlar av.

2012-11-28 17:28:49 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 
Här sitter jag och håller i mitt huvud, visst ser det precis ut som så?
Bäst att jag håller i det, så att det inte helt plötsligt ramlar av.
 
Jag har haft min sista kliniklektion idag för denna termin, jag pallrade mig dit fastän jag helst hade velat ligga kvar i sängen. Kanske lyssnat på regnsmattret mest hela dagen. Trots att jag inte riktigt är på topp, så gick allt väldigt bra. Vi gjorde bara moment som jag har gjort tidigare, och denna gång kände jag mig mycket säkrare på handen än vad jag har varit innan. Min patient slapp till och med poleringspastastänk i håret, tänka sig så snäll tandläkarstudenten har varit idag.

Laboration i mikrobiologi

2012-11-27 18:07:27 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag laborerade jag och Nikolaj, vi gramfärgade och odlade bakterier.




























Fick ett fint sms, mitt paket från Lyko.se hade kommit.
Åh, äntligen slipper jag använda min eltejpade plattång mer.





 

Mitt helgäventyr

2012-11-27 17:48:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Tänkte lägga upp några bilder från mitt lilla äventyr i helgen. Det som alltid kommer att vara hemma.
Laddat batterierna, och träffat människor jag tycker om.
 
När jag satt hemma i helgen lade min fina vän Johan ut den här videon på facebook.
Jag tycker att den passade bra här och nu.


"...Säg det till alla, jag är på väg
Och jag längtar tills jag är där

... det bästa som finns är att träffas igen
Det spelar ingen roll när och var..."








När jag lämnade Göteborg hade julpyntet sakta men säkert börjat fylla staden.



Det var faktiskt väldigt mysigt att åka buss. Frustrationen som speglas i dessa bilder beror mest på att uppkopplingen på bussen bröts hela tiden. HELA tiden.



  



I Stockholm var jag plötsligt helt ensam på bussen, och chauffören var tvungen att lämna bussen för att gå ett ärende. Jag lovade att jag inte skulle köra väg.

I Uppsala klev jag av och blev hämtad av familjen, den sista sträckan hem åkte jag alltså i bil.
Kramar, åh vad jag älskar att kramas! När jag sitter i bilen så känns allt precis som det skall, som det var förut.
Det är vi. Det är så fint, för nu vet jag att det alltid kommer att vara så, vi. Trots att jag bor i Göteborg emellanåt så är allt precis som det skall när jag kommer hem. Jag älskar er.

Detta är resultatet av en obevakad telefon. Ett litet urval.








 


 


På lördagen var vi i skogen  en sväng, plockade nick, grillade majs och korv. När vi kom hem spelade vi spel, tjejerna vann mot killarna 3 ggr i rad.

På eftermiddagen åkte vi en sväng till Söderfors, besökte kyrkogården när vi kom tillbaka hem och avslutade kvällen med tacomys framför tvn och "Så mycket bättre". Sedan blev det film, i alla fall för de flesta, själv somnade jag i soffan.



Min söndag började med att jag tog bilen in till Gävle, eftersom en viss herre sov när han egentligen skulle sitta på en buss. Fint var det, med lite söndagsbesök. Vi tog en nostalgitur på skolgården, där vi båda lekte som små barn. Nybakta lussebullar åt vi också, och knäppte knäppisbilder.





Eftersom en helg ibland är alldeles för kort, så var det på söndagskvällen ännu en gång dags att åka buss. Bilden är från Cityterminalen i Stockholm, där jag väntade i nästan två timmar. Resan varade klockan från 19-06.



Gick till Pressbyrån och köpte (jag citerar) "den största tekoppen ni har". Den tog slut alldeles för fort.



När jag väl kom hem från skolan så sov jag. Totalt 16 timmar om man räknar med natten också. Det var väl här någonstans förkylningen sa hej på allvar. Japp, jag låtsas-sover på bilden.



Jag var vaken ett par timmar på kvällen, tittade på Project Runway och började julpynta min lägenhet. Det gick sådär, eftersom jag inte har så mycket julpynt. Men det skall införskaffas, snarast.
 
 
 

Kanske mitt livs knasigaste dag

2012-11-26 22:36:47 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag kom till Göteborg 05.50 i morse. Jag skriver i morse, men det känns som förra veckan.
Jag har varit hemma i helgen och som ni märker så har jag inte skrivit något här inne under den tiden. Fast det har jag faktiskt, utan att publicera dock. Jag har en lång text som är under bearbetning som handlar om mitt val av utbildning och hur min relation till skolan har varit under hela min uppväxt. Som ett svar på en av dina frågor, Joel!

Som jag sa kom jag fram tidigt i morse efter att ha spenderat hela min söndagskväll och natt på en buss. Väl framme i Göteborg tog jag vagnen hem och åt mat och tittade på tv innan det var dags att åka till skolan, eftersom mina föreläsningar började klockan 09. Det var en trött student som satt och lyssnade idag. Utomordentligt supertrött. Jag sov förmodligen mer än vad jag tror i natt, men så värst sammanhängande sömn blev det nog inte.

När jag kom hem efter dagens slut var klockan 15 och jag klädde av mig och la mig i sängen. och sov. och sov. och sov. Jag vaknade för några timmar sedan, åt lite soppa och försökte bota min hals. Det är en ruggig förkylning som försöker bryta ut. Jag ignorerar den, men hopp om att den snart ger upp. När jag vaknade upp visste jag inte om jag var i Hedesunda eller Göteborg, vilken dag det var eller hur mycket klockan hade slagit. Ytterst förvirrande.
 
Jag kommer att skriva lite mer om helgen sen, visa lite bilder, men inte nu. Nu är det istället återigen dags att hoppa ner under täcket. Försöka andas genom en täppt näsa.

myshumör

2012-11-22 19:32:35 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag är jag på myshumör och har krupit upp i soffan med en kopp te, en mysig hösttröja och en filt. Kanske är detta det bästa jag vet. Jag knallade ner på stan idag och köpte baugetteröra till mina nybakade bröd jag köpte igår, och en bok. Inte vilken bok som helst, utan en bok som alla utom jag har läst. Jag föll väl för grupptrycket helt enkelt och längtar efter att få öppna pärmen för första gången, efter allt bra jag har hört om den.

Jag skall på äventyr i morgon efter skolan och då blir boken och goda mackor ett fint sällskap.
 

Jag har även tryckt på "beställ" på lyko.se. Jag har haft en order där i över två veckor utan att ha tryckt på beställ. Jag behövde fundera lite, men nu har jag funderat färdigt.
 



Jag tycker för övrigt att det är ett himla fint format på boken, större än vanligt.
 

Nu är jag redo för ett låååååångt äventyr. Har laddat upp med bok, filmer och smaskigheter.



Innan jag åkte till skolan åt jag kycklingpaj, muuummma!

varning för snusk, kompisar!

2012-11-22 19:06:00 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Här sitter jag med en Willyspåse på huvudet, färgar håret och har bytt färg (annars samma sju färgningar i rad) med hopp om mindre röda pigment. Får se resultatet om fem minuter :)

Idag på eftermiddagen har jag labbat för första gången på universitetet, och eftersom hela veckan har handlat om saliv och salivkörtlar var det även temat för dagens och morgondagens laboration.
 












japp, det är precis vad ni tror att det är.





 
 

Onsdag

2012-11-21 21:00:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Här sitter jag med nypolerade tänder, jag blir bländad varje gång jag tittar mig i spegeln :)
Idag hade jag klinikundervisning på förmiddagen, och fick för första gången använda roterande instrument i någons mun. Det känns så himla fint att jag redan nu, termin 1, har haft ganska mycket undervisning på kliniken. Det var ingenting som jag hade förväntat mig direkt. Resten av veckan skall jag spendera i vitrocken, då laboration står på schemat!
 
 
Jag visste väl att ni ville se hur mitt skåp i omklädningsrummet ser ut, som jag för övrigt glömde låsa idag. Tur att Josefin, som har skåpet bredvid, kom dit några timmar senare :)
 
...När det var färdigpolerat satte jag mig ner med ett par stycken och gjorde klart en gruppuppgift som skall lämnas in på lördag, innan jag tog bussen till Adam och renskev uppgiften och mejlade iväg den. Sen hängde jag där resten av dagen, och nu har jag precis kommit hem till Kviberg.
 
 
Satt Adam i jobb när jag var färdig, han fick agera korrekturläsare och förstod lagom mycket om salivkörtlar.
Observera gärna min prickiga strumpa.

"Hur många silverpengar..

2012-11-20 18:33:36 Allmänt
» Kommentarer(0) «


.. lägger studentflickebarnet på mat varje månad"

Då var det dags för min ekonomiska redovisning, OJ som ni har längtat.
Anledningen till detta är att denna månad är den första sedan jag flyttade hemifrån som jag endast har csn som inkomst, då jag även har fått lön månaderna innan.
 
TOTAL SUMMA 29 OKT - 20 NOV: 1 026,3 SEK
Antal mataffärsbesök: 5 (varav 2 var storhandlingar och 3 endast komplementhandlingar, mellan 11-150 SEK)
 
29 oktober handlade jag för första gången sedan jag fick mitt csn,
idag handlade jag (förmodligen) sista gången innan jag får pengar igen.
 
För att avgöra om denna siffra är stor eller liten har jag jämfört med vad Konsumentverket säger, och enligt dem kostar maten 1500 kr för en kvinna/månad och några hundralappar till om man är man.
Eftersom jag är någonstans mellan barn och vuxen ser jag min siffra som rimlig.
 
- När jag har handlat har jag alltid planerat vad jag skall laga, och skriver utifrån detta en inköpslista.
- Jag har lagat flera rätter samtidigt och gjort matlådor som jag har fryst in.
- Jag har handlat på stormarknader (Willys) och kollat in extrapriser.
- Skaffat medlemskort på de affärer jag handlar mest, vilket genererar fina erbjudanden!


Utgifter i kronologisk ordning denna månad:
1. Hyra
2. Gymkort
3. Mat
(.......)

Om jag fick pengar över? jupp



 

Masterchef Kviberg

2012-11-19 22:58:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Efter skolan idag åkte jag till Willys och handlade allt vad jag behövde till dagens stora matlagningskväll.
Resultatet får ni se på bilderna nedan, jag är ytterst nöjd :) jag har en fin matvecka att vänta.

Kvällen gick fint, utan större missöden. Det e
Eftersom ni kommer att tycka att det ser så smaskigt ut så länkar jag recepten som jag mer eller mindre utgick ifrån här:
 
http://www.tasteline.com/recept/Gron_artsoppa_med_pepparrotsklick
http://studentkrubb.se/reinfeldtscrabfishpasta/
http://studentkrubb.se/frasigkycklingpaj/

En del saker bytte jag dock ut eller tog bort, exempelvis pepparroten.
Jag gjorde också en "riktig" paj istället för någon annan variant som föreslås i receptet.
 
På tal om mat så håller jag på med ett litet projekt denna månad som heter:
Hur många silverkronor lägger studentflickebarnet på mat varje månad

Jag kommer att redovisa resultatet om några dagar, jag har nämligen sparat alla kvitton.



















        















Den här lilla lappen pryder mitt kylskåp.
Först så var det bara en kom-ihåg-lapp, så att jag skulle veta vad jag har för färdig mat i frysen.
(Det vore ju så tråkigt att stå där en morgon och se på matlådor som lyser med sin frånvaro.)
..Sen blev det en kul grej, min egna lilla restaurang liksom :)

Fulufjällets Nationalpark

2012-11-18 23:26:34 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Satt och kikade i mitt gamla album på facebook med titeln"drog på fjällvandring när sommarlovslängtan var som störst." Tittade på bilderna och tyckte att de var så fina att jag ville dela med mig av dem.
Möjligen från 2011.
 
Eftersom jag inte har originalbilderna här i Göteborg så är vissa fula märkningar kvar på en del bilder.







































































Söndag

2012-11-18 22:28:51 Allmänt
» Kommentarer(0) «



En söndag i all sin enkelhet började med sovmorgon och sedan en stund på löpbandet innan CXWORX med Josefin. Nu sitter jag och planerar morgondagens tur till Willys, jag tänker äta mumsig mat i veckan :)
 

Jag saknar dig

2012-11-17 20:07:25 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Lördagsfilm nummer två blir på svenska.
 

En skymt av julen i Haga

2012-11-17 19:38:10 Allmänt
» Kommentarer(0) «


På eftermiddagen idag ringde Josefin, och jag följde med henne och hennes kompisar Natalie och Linnéa till Haga. Jag älskar kullerstenarna, de mysiga husen och skyltfönstren där juldekorationerna sakta men säkert börjar åka fram. Haga påminner lite om Gamla stan i Stockholm, fast.. rymligare. När det blir dags att handla julklappar så är jag ganska säker på att det är i Haga som jag kommer att köpa många klappar till mina nära och kära. Så himla gulliga små affärer. Åh, märker ni att jag blir helt lyrisk?
 
Det var tydligen fler än vi som tyckte att just denna lördag var perfekt för Hagafika, så det tog ett tag att hitta ett ledigt café. Eftersom man inte kan bo i Göteborg utan att ha satt tänderna i en hagabulle så gjorde jag det idag, eller åtminstone i en halv.

Efteråt tog jag en runda på Nordstan tillsammans med Natalie, storshoppade ett hänglås till gymmet och kikade på juldekorationer. Jag tycker att det skall bli så spännande att julpynta lägenheten för allra första gången. Även om jag inte skall fira jul här så skall jag mysa till det med stjärnor och ljus. Mest för att jag älskar julen och tänker börja fira ganska snart.













underbara

2012-11-17 19:02:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


underbara lördag.
 
Igår kväll kom jag hem ganska sent, jag åt tillsammans med några vänner i Mölndal, sen åkte vi till Mikis.
När jag la mig i sängen på kvällen sa jag till mig själv: i natt skall du få sova precis så länge som du vill. HA!
Jag vaknade klockan åtta. I protest låg jag kvar i sängen, skypade med mor, tittade på en film och skypade sedan med en fin kompis. Om en vecka är jag Gävle/Hedesunda och kramas. Och pussas med min hund.

Lite bilder från Mikis lägenhet igår. Jag tycker om hans bokhylla, hans gemlampa, men mest av allt hans fiskaffisch. Mest för att den får mig att tänka på min pappa.
 




Filmen jag såg idag, helt okej. En sån där typisk tjejfilm som jag gillar.

 
 

Vink vink!

2012-11-16 15:17:00 Allmänt
» Kommentarer(4) «


Live från soffan med täcke och en massa kuddar. Det är över. I alla fall för ett par dagar. Jag drar djupa andetag, lyssnar på regnsmatter och flyger sedan bort till drömmarnas värld. Äntligen.
Jag skulle kunna skriva om alla känslor jag känner inför stora skrivningar, tentor och dyligt, men sådant vill jag faktiskt inte skriva om så att hela världen kan läsa.
 
Som ni alla har förstått så har jag nu skrivit min tenta och nu skall jag göra det jag har saknat allra mest under dessa dagar: sova, träna och skriva blogginlägg. Sakta men säkert kommer det komma upp bilder, texter, tankar och funderingar.
 
Jag säger som min vän Josefin sa idag: jag saknar att göra meningslösa saker.
Så det skall jag också göra, hela helgen faktiskt.
Jag tycker det är roligt att så pass många personer kikar in här varje dag, utan att jag har skrivit en endaste rad. Kan ni inte presentera er i mitt kommentarsfält? Jag funderar så ofta vilka som kan tänkta sig läsa det jag skriver. Så snälla, säg hej! För ni är ju inte världsbäst på att lämna kommentarer precis.


Chalmers kammarkör

2012-11-05 22:50:07 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Kan väl börja med att varna för ett litet blogguppehåll som kommer att äga rum ungefär tio dagar framåt. Vem vet, det kanske kommer något inlägg under denna tid, men är det tentatider så är det.

Igår var jag, Josefin, Linnéa och Nikolaj på Chalmers kammarkörs konsert i kyrkan, det var väldigt fint och jag sände några tankar till nära och kära som inte längre promenerar på vår jord, precis som man skall göra i dessa tider. Maja sjöng så fint och jag ser fram emot att se julkonserten senare i år.






Min lillebror skickade en present på posten, en liten mini cooper. Äntligen har jag en egen bil!






När man öppnar dörren till min lägenhet möts man av en djävul, det är ju lite festligt.
 

Dansa med djävulen del 3

2012-11-05 22:00:30 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Sista bilderna från sittningen, mina egna Iphone-bil




























































 
 

Dansa med djävulen del 2

2012-11-04 21:51:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Andra omgången halloweensittning-bilder, denna gång är det fina Josefine Larsson som har stått bakom kameran. Jag kanske inte har nämt att jag var utklädd till djävul, men så var det i alla fall.











 

Dansa med djävulen del 1

2012-11-04 21:38:24 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I fredags var det som bekant halloweensittning på Villa Medici och nu är det dags att publicera bilder från spektaklet. Jag kommer att publicera några inlägg med bilder och det första inlägget innehåller bilder som är tagna av Christoffer Brandt. Han är fotograf för kårens fotografiska utskott (FotU)
Kika gärna in hans blogg: http://cbrandts-makalosa-varld.blogspot.se/



















Happy

2012-11-02 11:50:21 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 

Morgonstund

2012-11-01 11:23:00
» Kommentarer(0) «


Jag somnade inte förrän klockan tre i natt, för när jag börjar prata med Emil så kan jag inte sluta. Många fina Skype-timmar senare somnade jag iaf. Nu sitter jag här med håret lite hur som helst, en disk som är diskad och en mage som inte längre kurrar efter mat. Igår (suuuupersnabb leverans) kom min halloweenutklädnad på posten och nu på morgonen har jag reglerat maskens passform med hjälp av en häftapparat, mitt huvud var lite för litet, men nu är det kirrat! Ser med skräckblandad förtjusning fram emot morgondagens (förmodligen vidriga) sittning!

Om några timmar är det dags för ännu ett skivstångspass :)