ÅRE!

2013-01-26 15:56:18 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Eeeehhhh... jag har typ slutat blogga.  Det är någon form av tillfällig bloggtorka.
Åker till Åre om ett par timmar, så snart är jag tillbaka med gnistrande vintermysbilder från slalombacken!

Om och om igen

2013-01-20 22:05:10 Allmänt
» Kommentarer(0) «


En annan bloggare tipsade om den här låten, och jag tänkte göra det samma.
Den här låten alltså. Lyssna på hela albumet när du ändå är igång.


Jag köpte ett får idag!

2013-01-20 18:14:35 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I morse vaknade jag och var på ett rysligt dåligt humör. Uruselt.
Den främsta anledningen till det var att jag somnade väldigt mycket senare en planerat på grund av väldigt hög musik. Det brukar aldrig höras in i min lägenhet, men igår var tydligen ett undantag. Fast samtidigt, det är ju bara lördag en gång i veckan.

Jag var på stan i några timmar idag. Eller ganska många timmar om jag skall vara ärlig.
Jag har planerat januari-shopping väldigt, väldigt länge. Idag var dagen då den skulle ske.
Det händer inte allt för ofta att jag handlar kläder till mig själv. Väldigt sällan faktiskt. Idag hittade jag ovanligt mycket i affärerna, bland annat en väst som jag var skeptisk till från början, men sedan förälskade mig i.








Kunde fylla hela soffan med fina, fina kläder när jag kom hem.
Köpte dessutom lite skolsaker, så nu är hela jag redo för min nya termin som börjar i morgon!


Intropub och Johan-virus

2013-01-20 17:58:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I fredags var det kick-off inför nollningen som börjar i morgon. Spaghetti och köttfärsås hemma hos Maja innan vi drog vidare till Villa Medici och terminens intropub.


Under kvällen drabbades min telefon av Johan-virus. Sånt som händer i bland. Ett urval:








T o r s d a g

2013-01-17 20:28:15 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag var dagen! Idag var dagen då jag bestämde mig för att inte ligga och titta på serier hela dagen.
Vid lunchtid mötte jag upp mina fina vänner på östra hamngatan för lunch på Göteborg wok. En underbar lunchbuffé med allt man kan önska sig, och lite till. Jag började med lite sushi, det är ju trots allt min favoritmat, för att sedan fortsätta med thai. Jag vågade mig inte riktigt på att välja rå mat som wokades framför ögonen på mig, jag kanske provar det nästa gång. Det blev mycket skaldjur för mig, krabbpremiär bland annat! Men också ruskigt mycket friterat. Det ingick glass-efterätt också, wiho!

När vi var (över-)mätta och belåtna styrde vi till en väldig stor och mysig godisaffär, men jag köpte inte ens en liten kola. Med inte gick jag godislös för det, för jag fick nämligen en kinderäggspresent av Josefin!

För att smälta maten tog jag sedan en promenad längs kajen i hamnen, tittade på havet och båtarna innan jag tog bussen till gymmet och sprang härligt superjobbiga intervaller. Bra dag!

 







                        

                        



 
Nu skall jag sätta mig ner och skriva personliga brev, och uppdatera mitt CV. Min plan är att ha sökt klart alla sommarjobb innan sista januari, och eftersom månadens sista vecka skall spenderas i Åre börjar det brinna i knutarna nu!

Måndag? Tisdag? va?

2013-01-15 20:25:49 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ledigheter gör mig fullständigt dagvill. Nästan lite skrämmande.

Jag njuter av mina lediga dagar. Njuter. Den största delen av ledigheten har hittills spenderats mellan mina lakan i sängen och en säsong av OC. Anledningen till detta är en blandning av lathet och light-förkylning. Det brukar bli så när det kommer några lugna dagar efter en lång pluggperiod, ingenting konstigt alls egentligen.
Om jag låg minus på sömnkontot under tentaveckan så ligger jag definitivt på plus nu. All tvätt är tvättad också.

I går var det dags att åter besöka Fysiken efter en lite väl lång julledighet. Härligt att vara igång, men kanske inte det mest intelligenta jag har gjort i mina dagar. Från säng till löpband och skivstångspass blev en lite väl stor chock för kroppen min.



Idag åt jag frukost i sängen, och stannade där några timmar med några serieavsnitt. Och Quizkampen.Och Candy Crush. Trots att jag sovit alldeles för många timmar så är jag trött, och mitt huvud gör ont. Och öronen. Men nej. Jag klagar inte (eller?). Jag älskar att vara ledig och göra precis vad jag vill.


När klockan tickade mot eftermiddag kikade jag ut genom fönstret och såg ett vitt lager av nyfallen snö. Fina, vita, vintervärld. Då bestämde jag mig för att snöra på mig skorna och andas lite frisk luft.


Nej, det är inte så att jag plötsligt blivit rysligt rebellisk, smuts på min kameralins har givit upphov till denna ofrivilliga läppiercing.



Under mitt vinteräventyr kom jag fram till att mina laxfiléer som jag hade i frysen skulle sitta fint som mat. Magen sa mums :)

 
 

världens bästa fredagsmys

2013-01-12 17:43:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Vi var så lyckliga igår.
Så himla glada för att en intensiv tentavecka var över och att tio dagars ledighet fanns framför oss.
Aldrig har några varit så förtjänta av fredagsmys som vi var igår. Och som vi myste.
Mina vänner är ju så fina att man bara vill krama om dem mest hela tiden!

   
 

Åter när jag lämnat bubblan

2013-01-06 19:15:10 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag befinner mig i en sån där tentabubbla igen, men det känns faktiskt helt okej.
Dagarna som gått sedan jag kom ner har spenderats på en biblioteksturné, tillsammans med Josefin.
Några timmar har vi pluggat på ett café också. Veckan som kommer är en tentavecka, men som föjs av en vecka ledighet. Vinterlov. Fin grej. Sedan är det bara en vecka kvar tills jag åker till Åre.

Nu har jag precis kommit innanför dörren, trött i både huvud och hjärta efter en väldigt lång dag.
Jag sitter och äter potatissoppa, till ljudet av kvarglömda nyårsraketer.


 

Jag drack min första latte igår, pötsligt kändes kaffesmaken inte lika vidrig längre. Märks att det är ett nytt år.
Eller var det kanske för att servitören gav mig ett hjärta som den smakade lite extra bra.

               
 
 

Nytt och fint till lägenheten

2013-01-03 19:09:31 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 

2012 var året som jag..

2013-01-01 22:30:35 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Årets första dag, lämpligt nog tänkte bjuda på en liten tillbakablick. 2012 var det mest händelserika året i mitt liv. Ett urval, några minnesvärda ögonblick. I morgon går bilen mot Göteborg.


... köpte min Iphone och knäppte det första fotot på mig och Joel. Hittade en favoritfrisyr och spelade tidsenlig teater på ett ånglok. Kraschlandade på huvudet, eftersom jag ville rädda min telefon. Hjälpte pappa att byta lokal och spontanklippte en lugg som var rolig i en vecka. Gick många pratpromenader med fin utsikt och hittade en fårhage.

Gick på studentbal med fina Adam, lämnade mitt folkband och gick ner mig till midjan i gyttja under en trädplantering. Studentveckan kom till slut efter miljoner av prov och plötsligt var min gymnasiekarriär snart över.

...Jag tog studenten, fick ett par stipendium och bakade tårtor.

..Började köpa saker till mitt blivande hem, min studentlägenhet i Göteborg. Tog körkort och firade med att köpa en efterlängtad MacBook Pro. Jag lånade mammas röda bil. Träffade Emil, och Felisia+Anton (=Brorsa Knut) Världens finaste Felisia som kommer vara min vän så länge jag vandrar på jorden. Jobbade min månad på kyrkogården, mördade (getingar) och körde golfbil mest hela tiden.

... började mitt nya liv, och några ögonblicksbilder började jag dela med er som läser min blogg.
Finner ingen ord för att beskriva denna del av året. Nollning, fester, fikor, Haga, kanelbullar....
Mina tandläkarkläder och sushi med Mattias för att fira min tenta. Plugg. Massor av plugg, men ett steg på vägen mot en framtid. Hemresor.


... fick fint besök från hemtrakten i form av en Beatrice, åt våfflor och besökte Liseberg. Var på svampäventyr i den göteborska skogen, åkte på hem över en vecka med trafiksörning, alfapet och världens bästa Emil. Åt pappas nyfångade fisk och gick på min vanliga pratpromenad. Kom tillbaka till Göteborg och började ha mina första undervisningstimmar på studentkliniken. Väldigt många Skypetimmar, men en och samma person.

...Var på körkonsert, var på tacokväll och gick på maskerad. Fick besök från Svalöv och köpte gymkort och började ta träningen på allvar.


... julen kom och jag skulle julpynta min lägenhet för första gången. Började laborera med Nikolaj, åt Hagabulle med värmlänningar. Åt gröt med kanel och hade julebak i min lägehet med världens finaste vänner. Var på "jul på Liseberg" och julsitting. 


NÅGRA MINNESVÄRDA FACEBOOKINLÄGG FRÅN 2012:
 















DET VAR DET. ADJÖSS 2012!