Regn, regn, regn.

2013-04-29 17:43:17 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Idag är en sån där dag då man vill stanna under täcken hela dagen.
Idag är en sån dag då jag har hatat allt och alla, och särskilt regnet som envist smattrar på mina fönster.
Idag är en sån dag då huvudet har varit tyngre än tyngst och en taggtrådshals har hållit mig vaken stora delar av natten. Det är ju inte okej, det är ju inte okej på en endaste fläck. Men det går ändå..

..för idag var också en väldigt viktig dag, nämligen dagen för kursens sista muntliga examination.
Jag måste bli godkänd för att få skriva tenta på fredag, och det vill jag ju göra. Godkänd, det blev jag.


22 april 2013

2013-04-22 20:58:24 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Ännu en ny vecka. Hej vecka sjutton. Att det är vecka sjutton betyder att det snart är vecka 18, tentaveckan.
Det känns så klart lite pirrigt, men ännu är det så pass många dagar kvar att jag sover lugnt om nätterna.

Sedan sist vi hördes har jag lyssnar på sju dokumentärer:
- Tobleroneaffären
- Mordet på Engla
- Mordet på Carolin Stenvall
- Gåtan Carl-Eric Björkegren
- Gryningspyromanen
- Spårvagnsolyckan vid Vasaplatsen i Göteborg 1992
- Knutbydramat.
 
Jag har även lyckats spilla ut en kopp med kaffe i min ljusa soffa, och lyckats få bort fläckarna.

Idag har det varit så mycket måndag det kan bli, men den har varit sjukt effektiv. Några timmars föreläsning på förmiddagen, följt av lunch och plugghäng på skolan. Påväg hem drog jag förbi affären och handlade lite. 
Jag hade planerat att träna idag, men jag kände mig galet trött i både kropp och huvud. Trots det hoppade jag i kläderna när jag hade lastat in maten i kylskåpet, och drog iväg till gymmet för medelintensiv. Såhär efteråt känns det sjukt skönt att ha veckans långa pass avklarat, och trots att benen värkte de första kilometrarna passerade mina 65 minuter relativt fort. Och det var skönt att stänga av hjärnan en stund efter timmarna i skolan.

Efter att ha lagat matlådemat i form av chili con carne har jag nu landat framför datorn, fortfarande i träningskläder men med kvällsfika i magen. Nu skall jag kolla igenom en sista grej, sen skall jag säga sova, lycklig över att veckans enda måndag är förbi.

JAG HÖLL PÅ ATT GLÖMMA! Jag har packat upp min fiol igen efter 8 månader under sängen. Spelade lite igår efter en brottningsmatch med stämningen, och nu skall jag spela varje dag den här veckan hade jag tänkt.
Ett projekt jag har vid sidan om plugget är att hitta fina folkmusikhak att hänga på. Jamma lite, precis som förr.




En dansande isbjörn, precis vid Poseidon

2013-04-20 19:45:38 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Efter att ha sett den ena soliga uppdatering efter den andra på diverse sociala medier tänker jag såklart inte vara sämre, här nedan finns lite soliga bilder från staden där jag bor. Finaste Göteborg.

Det tog emot lite att sitta inne på biblioteket idag, även fast det bara var för några timmar. När jag var färdig tog jag mig en en promenad, från Götaplatsen som ligger ett stenkast från biblioteket till Kungsportsplatsen, vara för att känna på våren lite. Jag mötte solglasögon, människor på filtar i parken och proppfulla uteserveringar. Och en dansande isbjörn, precis vid Poseidon. Jag tror att han svettades.

När jag kom hem till lägenheten igen var magen sugen på mat, och jag gjorde en röra med avokado, paprika, majs och gårdagens kyckling i tacobröd. Då blev magen glad.

 

Fredagsmys

2013-04-19 19:34:56 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Idag var det meningen att jag skulle visa upp några fräsiga bilder på musembryon, eftersom det är det som jag har kikat på i dag i mitt mikroskop. Men, nej. Jag lyckades få några riktigt fina bilder genom mikroskopet, men dessa får inte komma ut på internet, tyvärr. Jag lyder, eftersom jag inte finner något större nöje i att inte göra det.

I morse råkade jag somna om efter att alarmen ringde, men lyckades vakna en kvart innan jag skulle gå hemifrån. När jag kan ha sån tur, då måste det faktiskt bli en bra dag. Och det blev det.

Efter mikroskoperingen åt jag lasagnelunch och pluggade sedan några timmar på skolan innan jag och Josefine gick tvärs över gatan till Sahlgrenska sjukhuset för att ta blodprov. Som jag har sagt i något inlägg tidigare så skall jag bli blodgivare, och idag var jag tungen att ta lite värden för att se att allt stod rätt till. Nu behöver jag bara vänta på provresultatet, sen är det bara att tömma mig!

Någonting som också är bra med att jag skall bli blodgivare (förutom att det räddar liv, ja) är att det är terapi.
För mig alltså. Jag har en lätt (!) fobi mot sjukhus, fast främst mot avdelningar och sånt. Mest av allt är jag väl rädd för döden. Mest för att jag gillar att leva. Men men. Att hänga på sjukhuset och låta någon schysst sjuksyrra sticka in lite nålar i mig har jag inga som helst problem med, och samtidigt som jag ligger där så passar jag på att övertala mig själv att stället är helt ok. En win-win situation helt enkelt. Sen får man ju kakor också, och frukt.

Nu sitter jag här nyduschad efter intervaller, känner lukten av kycklingen i ugnen och vid soffan väntar en liten påse med lantchips. Det är fredag, världens bästa dag!


(Fast nej, kycklingen är faktiskt färdig) 



Torsdag

2013-04-18 22:09:57 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Nu är jag tillbaka vid rodret efter att ha lånat ut bloggen till Linnéa för en liten renovering såhär på vårkanten, jag är väldigt glad över resultatet. Idag har regndropparna smattrat på fönstret stora delar av dagen, så något dåligt samvete över att sitta inne har jag inte haft.  Jag har istället plockat och fixat, diskat och pluggat. Vardag helt enkelt. I morgon är det äntligen dags att lämna bunkern för att avverka några timmar i skolan tillsammans med med mikroskopet.

När jag köpte tulpaner för ett tag sedan fick jag med lite blåbärsris... som verkar gå på anabola.
Idag upptäckte jag de söta knopparna och blev lycklig i varje centimeter. Lite tråkigt var ju dock att tulpanerna sa adjöss till livet och fick flytta in till soprummet, det kanske blev lite väl tomt i vasen.



En liten plugginblick:


Sen kände jag för att stänga böckerna och krypa upp i soffan för lite torsdagsmys istället.
 

FÖRE & EFTER

2013-04-18 20:27:25 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 
 

Ursäkta röran!

2013-04-18 19:56:37 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 
 
Kom tillbaka om en liten stund ♥

Elitgymnaster, Åland och en grottmänniska

2013-04-17 21:17:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Det blir ganska mycket pluggrelaterat snack nu. Men det är ju faktiskt inte så konstigt.
När jag gick i högstadiet och gymnasiet ville jag ha knäpptyst när jag pluggade, varenda ljud störde.
Detta ändrades tvärt när jag flyttade hemifrån, kanske är det just bristen på ljud som gör att jag nu helst har lite ljud runt mig när jag pluggar, helst prat. Nu kan jag sakna mina bröders röster, gitarrspel och tangentbordsknäppningar. Hundklor mot parkettgolvet.

Många postcasts har lyssnats på, skivor har spelats, men idag har jag faktiskt lyssnat på P4 Dokumentär hela dagen. Nu kan jag allt om följande:

-Att ha en pappa i fängelse
-En svensk kvinna som lever i en grotta 6 månader om året
- Hemundervisning på Åland
- MS
- Elitgymnaster
- Provrörsbefruktning

Spontanbio

2013-04-17 16:51:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


I pluggtider är det extra viktigt att hitta på roligheter emellanåt, för att inte gå under helt enkelt .
Igår blev en sådan dag, eftersom vi efter några timmar i skolan, följt av några timmars plugg möttes upp för bio när klockan närmade sig halv tio på kvällen. Det skulle bli danskt och Mads Mikkelsen, Jagten hette filmen.

Jag skulle ljuga om jag skulle säga att den inte var en bra, för det var den. Men den var också väldigt, väldigt obehaglig. Obehaglig, utan att vara direkt läskig. Denna emotionella berg- och dalbana resulterade i att tårarna rann, nästan konstant, i en timme eller två. En väldigt, väldigt konstig känsla som jag tror måste upplevas för att kunna förstås. En film om när allt blir fel, åt helvete fel. En film om en felsägning som snart kommer att leda till liv eller död.




I morse tog jag lite sovmorgon, för att sedan vakna upp och göra världens bästa frukost.
På mina frukostmackor hittar man oftast färskost, spenat, skinka, paprika och purjolök.
Till det drack jag kaffe, åt ett ägg och lite avokado. Smaklökarna jublar!



Sedan pluggade jag ett tag, för att sedan göra veckans andra pass på gymmet. En timma medelintensiv kondition och lite armar. Nu har jag precis ätit och skall snart ta tag i plugget igen. En helt vanlig onsdag helt enkelt.

Måndag

2013-04-15 19:58:26 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Redan ny vecka, en vecka som hittills har börjat helt fantastiskt!
Dagens första regnkyssta timmar tillbringades i skolan, och efter lunch tog jag och Susanna en sedan längre planerad tur tillsammans på stan. Att gå runt med min vinterjacka har blivit nästintill outhärdligt när våren så sakna smyger sig på och idag slog jag till på den vårjacka som jag sedan länge har gått och klämt på, på Zara.
Lite nytt smink fick också flytta in, och mitt favoritte.

.... och på tal om varma drycker så dricker jag sedan någon månad tillbaka kaffe, ett par koppar om dagen slinker faktiskt ner. Något som är tämligen underligt är dock sättet jag dricker på, liksom hetsigt.  Kan knappast vara bra för lillkroppen, varken kaffet eller hetsdrickandet.
När jag kom hem lastade jag in den nyköpta maten i kylskåpet och hoppade sedan i träningskläderna för att ge mig på ett svettigt konditionspass på gymmet. Har sedan drygt en månad övergivit Fysiken och tränar istället på ett gym som jag har fri tillgång till, 30 sekunder från min port.

Nu: plugg!

Spelkväll

2013-04-14 20:28:01 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Igår hängde vi hemma hos Maja och hennes egengjorda Alfapet, speedvarianten för att vara exakt.
En fin kväll med lite väl mycket chips och te, och roliga minnen från kvällen före.


Hejsan

2013-04-13 14:26:30 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Jag har funderat lite, skrattat lite åt det faktum att jag aldrig skriver här inne (läs: har andra viktigheter för mig) och bestämt mig för att rusta upp lite. Studentbilderna kommer inom en snar framtid att försvinna, presentationstexten kommer att bytas ut (den är redan skriven, hihihihihiii) och jag kommer att kika in lite oftare än de senaste månaderna. Jag vet att jag har lovat det här förr, men nu SKALL det faktiskt ske.

Lördag idag, festlig fredag igår. Så nu äter jag våfflor. Kvällen började typiskt obra eftersom jag och mina Converse-fötter stod och väntade i 25 minuter på vagnen. Under den tiden skulle det ha kommit typ... tre. Då ropade Västtrafik ut världens mest självklara sak i högtalarna -Stopp i spårvagnstrafiken. Hahaha. Verkligen?
Sen kom dagens hjälte i form av Jesper och berättade om en alternativ resväg som dessutom var kortare.
(Det faktum att jag har sämre lokalsinne än ett visst vattenlevande djur har ännu en gång blivit bekräftat.)

Gårdagen innefattade en svensk mästare i ordvitsar, finmiddag för tre guldpengar och så himla fint sällskap att man nästan blir tårögd. (Samma fina sällskap som jag eventuellt skall ha spelkväll med om några timmar).

I dessa bråda pluggtider längtar jag till följande:
-en eventuell Greklandresa (med samma goa gäng som ovan)
-när jag har skrivit en monstertenta som tar upp 98 procent av min vakna tankeverksamhet. 
(.. och även när jag sover, förra natten kuggade jag nämligen en mattetenta i drömmen, dvs mardröm)
Ps. Min mattekarriär är över, sedan 1 1/2 år. Saknar den inte.
-när jag skall läsa psykologi. Jag gillar psykologi.
- när våren och försommaren kommer till Göteborg på riktigt. 
-när jag får sommarlov och mestadels skall bo i Häsunda i tre månader.

- när jag skall dra ut min första tand. Eeeeehhhehee.

När det var påsk botade jag min Åre-ångest, genom att åka skidor.
Såhär såg det ut genom min iphone:









 


Huset vi bodde och firade påsk i finns på youtube: